הסיפור שלנו

אודות אל קלחה

אחמד חט'ב, או זיזו (זגעלול) כפי  שכולם קוראים לו, הוא בן למשפחה יפואית ותיקה מאוד. לסבא, תאופיק דרוויש אל קלחה היתה מסעדת חומוס ביפו עוד בתקופת השלטון הבריטי. ב-48' חלקים גדולים מאוד מהמשפחה נפוצו לכל עבר ורובם מצאו את מקומם בירדן. עם השנים הבנים והנכדים המשיכו לעסוק באוכל ויש להם רשת מסעדות חומוס מצליחה בירדן תחת השם AL KALHA.

זיזו שהפעיל בית קפה מקומי קטן, נאלץ לקחת פסק זמן בעקבות מגיפת הקרונה. במהלך הסגר, עשה חושבים והחליט לשוב ולהחתחבר למסורת המשפחתית ולהחזיר לגדולתה את מנת הפאתה המיתולוגית של יפו.

מסעדת 'אל קלחה' יפו מציגה תפריט מצומצם אך מדויק בו מככבת הפאתה – מנת הדגל של המסעדה שהמתכון המדויק שלה הוא אחד הסודות השמורים של המשפחה כבר מאה שנה.

ולכם נספר שהפאתה היא מנה עתיקה מהמטבח השאמי המבוססת על שילוב מאוזן להפליא של חומוס עם חתיכות לחם מושרה, גרגירי חומוס, שקדים קלויים, רצועות בשר שייטל, יוגורט, חמאה וסמנה.

חזור